Scroll Top

Συμμετοχή του MStR Law στο συνέδριο “Πράσινες τεχνολογίες και ψηφιοποίηση στην Ελληνική και Γερμανική ναυτιλιακή βιομηχανία”

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σημαντικά τον τομέα της ναυτιλίας και έχει άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαταράξουν τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, να αυξήσουν το κόστος και να απαιτήσουν προσαρμογές στις υποδομές και τον προγραμματισμό. Η ναυτιλία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο και τις μεταφορές, αλλά συμβάλλει επίσης σε σημαντικό βαθμό στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, η ναυτιλιακή βιομηχανία εργάζεται ενεργά για την υιοθέτηση βιώσιμων και ανθεκτικών στο κλίμα πρακτικών.

Στις 10 Οκτωβρίου 2023 το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στα πλαίσια πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας και σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και την Navigator Shipping Consultants Ltd διοργάνωσε με επιτυχία στον Πειραιά συνέδριο με θέμα τις Πράσινες Τεχνολογίες και την Ψηφιοποίηση στην Ελληνική και Γερμανική ναυτιλιακή βιομηχανία.

Στα πλαίσια αυτού του συνεδρίου, εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί ομιλητές παρουσίασαν τις απόψεις τους σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη ναυτιλία και την ανάγκη προσαρμογής στις ενεργειακές απαιτήσεις, ενώ γερμανικές εταιρείες παρουσίασαν τις υπηρεσίες τους και τις προοπτικές εφαρμογής τους στην Ελλάδα.

Η MStRLaw έχοντας έντονη ενασχόληση με τον ενεργειακό τομέα τόσο σε χερσαίο όσο και σε θαλάσσιο επίπεδο ήταν παρούσα σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο με τη συνεργάτιδά της που ειδικεύεται στο ναυτικό και ενεργειακό δίκαιο, Παρασκευή Πασχάλη. Η ομάδα μας βρίσκεται πάντα δίπλα σε ελληνικές και ξένες εταιρείες που παρέχουν είτε χερσαίες είτε θαλάσσιες υπηρεσίες και στοχεύουν στην ενεργειακή βιωσιμότητα. Οι συνεργάτες μας είναι περισσότερο από έτοιμοι να περιγράψουν το Ελληνικό νομικό πλαίσιο και να παρέχουν νομική υποστήριξη για την υλοποίηση σημαντικών έργων σε συνεργασία μεταξύ Ελληνικών και ξένων εταιρειών.