Scroll Top

Συνέδριο «Ελληνικό Πρόγραμμα Golden Visa. Τρέχουσα κατάσταση, διεθνής σύγκριση και μελλοντικές ευκαιρίες» (με φωτογραφίες)

 Η MStR Law συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα «Ελληνικό Πρόγραμμα Golden Visa. Τρέχουσα κατάσταση, διεθνής σύγκριση και μελλοντικές ευκαιρίες», το οποίο διοργανώθηκε από το «Enterprise Greece» και το «Investment Migration Council» (IMC) στις 29.05.2017 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στο συνέδριο συμμετείχαν με ομιλίες και παρουσιάσεις θεσμικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και προώθηση του προγράμματος τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς πρόκειται για μία πρωτοβουλία που υλοποιείται σε περισσότερες από ενενήντα χώρες ανά τον κόσμο. Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος για το πρόγραμμα Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κος Στέργιος Πιτσιόρλας, και ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κος Ιωάννης Μπαλάφας, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Επενδύσεων του Enterprise Greece, κα Αγγέλα Μιχαλοπούλου και εκπρόσωποι του IMC.

Οι εισηγητές χαρακτήρισαν το εν λόγω πρόγραμμα ως μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα και τόνισαν ιδιαίτερα την οικονομική και πολιτική σημασία αυτού, εντάσσοντάς το στο τρίπτυχο «πρόσβαση, διαμονή και παρουσία στην Ευρώπη». Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις σχετικά με την επισκόπηση και τη σύγκριση των προγραμμάτων Golden Visa, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σχετικά με τους παράγοντες που καθιστούν ελκυστικά τέτοιου είδους προγράμματα και τον ρόλο των ενδιάμεσων πρακτόρων (agents). Εκκινώντας από τη παραδοχή ότι το ελληνικό πρόγραμμα «Golden Visa» έχει τύχει ήδη ευρείας αποδοχής, αξίζει να αναφερθεί ότι οι 600 άδειες του έτους 2013 (έτος εισαγωγής) ανήλθαν, το έτος 2017, σε 1684. Οι εισηγητές σημείωσαν ότι πρόκειται για ένα πεδίο με ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα ανάπτυξης, πολλά υποσχόμενο για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας το ιδιαίτερα ελκυστικό.

Η MStR Law υποστηρίζει τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν με ασφάλεια ακίνητα στην Ελλάδα ή να επενδύσουν σε άλλους τομείς της οικονομίας, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλη την διαδικασία απόκτησης από αυτούς και τις οικογένειές τους της «Golden Visa».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον εταίρο δικηγόρο κο Νάσο Μιχελή (michelis@mstr-law.gr) ή στη συνεργάτιδα δικηγόρο κα Εύα Κέκη (info@mstr-law.gr).

Το κεντρικό πάνελ των ομιλητών του συνεδρίου:

Ο εταίρος και διαχειριστής της MStR, Νάσος Μιχελής, μαζί με τον, αρμόδιο για το πρόγραμμα Golden Visa, Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η προσέλευση των ενδιαφερομένων στο συνέδριο «Ελληνικό Πρόγραμμα Golden Visa. Τρέχουσα κατάσταση, διεθνής σύγκριση και μελλοντικές ευκαιρίες»